Du behöver

  • 400 g färskpotatisar små
  • 2 dl grovt salt per liter vatten

Sås:

0.5 tsk spiskummin
1 msk olja
4 st vitlöksklyftor grovhackade
0.5 st pepparfrukt skivad röd spansk
1 st paprika hackad liten röd
0.5 st burk grovkrossade tomater
0.5 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja (jungfru)olivolja

Att servera till:

bogfläskskivor tunna, stekta

Gör så här

1
Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka i hårdsaltat vatten, cirka 10 minuter. Sila av vattnet medan potatisarna fortfarande har en hård kärna. Sätt in dem i ugnen i 175 grader och låt dem torka medan du gör såsen:

2
Hetta upp en tjockbottnad kastrull på plattan. Rosta spiskumminen ett ögonblick tills doften släpper loss. Tillsätt olja och släpp ner vitlök (om så önskas), spansk peppar och paprika. Fräs 2 minuter under omrörning. Häll i tomatkross, tillsätt salt och vinäger. Koka ihop i 5 minuter. Mixa till en slät sås och droppa under tiden i oljan.