Du behöver

  • 1 st burk fiskbullar i buljong

Sås:

0.5 st morot medelstor
0.5 st lök medelstor gul
0.5 msk smör eller margarin
4 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
2.5 msk maizena ljus redning
2 msk kallt vatten
1.5 msk mango
chutney
1/2-1 krm kajennpeppar (eller tabasco)
salt, svartpeppar

Gör så här

1
1. Börja med såsen: Skrapa moroten. Skär den i små fina tärningar. Skala och tärna sedan löken likadant. Fräs alla tärningar i en kastrull med lite matfett i.

2
2. Häll i vattnet och smula i buljongtärningen. Låt det hela sakta sjuda cirka 10 minuter. Sila sedan av – men spara morots- och lökhack.

3
3. Rör ut Maizena ljus redning i 2 msk kallt vatten. Vispa ner blandningen i såsen och låt det hela sjuda tills såsen tjocknar. Smaka av med mango chutney.

4
4. Värm fiskbullarna i buljongsåsen. Lägg sedan över fiskbullarna i den rödaktiga chutneysåsen med morots- och lökhacket. Servera med nykokt jasminris