Du behöver

  • 2 1/2 dl vetemjöl eller 1 1/2 dl vetemjöl + 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 1 1/2 dl finhackad förvälld grönkål, färsk eller fryst
  • smör till stekning
  • Till servering:
  • 2 dl crème fraîche
  • nymalen vitpeppar
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • 150 g finhackad rökt lax

Gör så här

1
Vispa ihop mjöl och mjölk i en skål tillsammans med ägg, salt och smält smör. Vispa i hackad förvälld grönkål och låt smeten stå och svälla 15 minuter. Stek plättar av smeten.

2
Smaksätt crème fraîche med peppar och riven pepparrot och blanda i rökt lax i små bitar. Lägg ihop plättarna två och två med lax- och pepparrotsgrädde mellan. Garnera med en bit rökt lax och en dillvippa. Servera som en munsbit före maten, till en sval öl exempelvis.


Kommentar:
Se länkarna för fler grönkålsrecept!