Du behöver
- 2 1/2 dl vetemjöl eller 1 1/2 dl vetemjöl + 1 dl grahamsmjöl
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 tsk salt
- 2 msk smält smör
- 1 1/2 dl finhackad förvälld grönkål, färsk eller fryst
- smör till stekning
- Till servering:
- 2 dl crème fraîche
- nymalen vitpeppar
- 1 msk färskriven pepparrot
- 150 g finhackad rökt lax
Gör så här
1
Vispa ihop mjöl och mjölk i en skål tillsammans med ägg, salt och smält smör. Vispa i hackad förvälld grönkål och låt smeten stå och svälla 15 minuter. Stek plättar av smeten.
2
Smaksätt crème fraîche med peppar och riven pepparrot och blanda i rökt lax i små bitar. Lägg ihop plättarna två och två med lax- och pepparrotsgrädde mellan. Garnera med en bit rökt lax och en dillvippa. Servera som en munsbit före maten, till en sval öl exempelvis.
Se länkarna för fler grönkålsrecept!