Du behöver

  • cirka 850 g kycklingdelar med ben
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 10 smålökar, skalade och halverade
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 dl vitt vin eller sherry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1–2 msk riven mörk choklad
  • 1 kg potatis, skalad och grovdelad
  • 4 stora morötter, skalade, grovrivna
  • cirka 1 dl mjölk

Gör så här

1
1. Torka av köttet, salta och peppra. Bryn i hälften av oljan på hög värme, ta upp. Slå bort vätskan.

2
2. Bryn alla lökhalvor utom fyra i resten av fettet på medelvärme, ta upp. Finhacka de fyra lökhalvorna, fräs mjuka i pannan. Strö på mjöl, rör om och häll på 3 dl vatten och vinet. Smula i buljongen. Lägg i kött och lökhalvor, låt puttra 10 minuter under lock. Vänd ner chokladen i såsen strax före servering.

3
3. Lägg potatis och morötter i en stor kastrull. Häll på vatten så det täcker, koka upp och låt sjuda mjukt under lock, cirka 12 minuter. Slå bort vattnet och mosa grovt med mjölken med elvispen. Rör i cirka 3/4 tsk salt och 2 krm peppar, samt en klick smör.


Kommentar:
Kcal 564
Fett 25 g
Kolhydrater 47 g
Fibrer 6 g