Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • 300 g rödbetor fintärnade eller grovt rivna
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 4 bitar ryggfilé av torsk miljömärkt
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar
  • 250 g färsk fettuccine grön
  • 4 msk riven pepparrot
  • dill (blommor)

Gör så här

1
Fräs lök och rödbetor ett par minuter i smör i en liten tjockbottnad kastrull. Skeda på vinäger och tillsätt vatten. Täck ögonblickligen med tätt lock och sänk värmen, låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter tills betorna är mjuka och vätskan nästan kokat bort. Smaka av med salt.

2
Torka av torskbitarna. Stek dem i lätt brynt smör i en stekpanna cirka 3–4 minuter på varje sida på medel­varm platta. Salta och peppra. Om den delar sig lätt är fisken färdig. Annars kan den steka färdig ett par minuter på eftervärmen.

3
Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av, spola snabbt med kallvatten och lägg lock över durkslaget.

4
Portionera pastan på var sin tallrik, lägg en fiskbit ovanpå, garnera med riven pepparrot och dill. Skeda upp rödbetskompott bredvid. Smält lite mer smör i stekpannan om så önskas och skeda över fisk­bitarna vid servering.