Du behöver
- 500 g färska stora fina räkor
- med skal
- 1 dl lätt creme fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 1 knippe dill
- 2 dl riven krutrök (eller
- västerbottenost)
- 1 citron
- salt
- peppar
- 1 burk kronärtskocksbottnar
Gör så här
1
Skala räkorna. Blanda samman creme fraiche, majonnäs, finhackad dill och riven ost. Pressa över lite citron och smaka av med salt och peppar.
2
Vänd ner räkorna och låt stå svalt tills servering. Här finns det gott om tid för ett glas vitt. Skölj och torka av kronärtskocks-bottnarna. Fyll dem med den ljuvliga räkröran och toppa med en dillvippa. Enkelt, lyxlagat och overkligt gott!
3
I kockens glas: En bra Alsace, 2175 Comtes d’Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2007.
4
I kockens öra: Elvis Presley – Stuck On You.