Du behöver

  • 500 g färska stora fina räkor
  • med skal
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 knippe dill
  • 2 dl riven krutrök (eller
  • västerbottenost)
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • 1 burk kronärtskocksbottnar

Gör så här

1
Skala räkorna. Blanda samman creme fraiche, majonnäs, finhackad dill och riven ost. Pressa över lite citron och smaka av med salt och peppar.

2
Vänd ner räkorna och låt stå svalt tills servering. Här finns det gott om tid för ett glas vitt. Skölj och torka av kronärtskocks-bottnarna. Fyll dem med den ljuvliga räkröran och toppa med en dillvippa. Enkelt, lyxlagat och overkligt gott!

3
I kockens glas: En bra Alsace, 2175 Comtes d’Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2007.

4
I kockens öra: Elvis Presley – Stuck On You.