Du behöver

  • 2 st smördeg plattor fryst
  • 1 st ägg
  • 1 dl kryddost riven
  • 2 st burkar kräftstjärtar

Sås

2 st avokado
0.5 dl majonnäs
wasabi (eller 1 msk riven pepparrot)
0.25 st citron saft av
2 krm salt
småbladssallad till servering

Gör så här

1
Tina och kavla ut varje degplatta på längden till cirka 22 centimeter. Pensla med hopvispat ägg och strö på riven ost. Grädda längderna på papprad plåt mitt i ugnen i 200 grader tills ytan fått gyllenbrun färg, cirka 15 minuter. Detta kan göras dagen före, låt längderna ligga torrt i rumstemperatur utan att täcka över.

2
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil.

3

4
Sås: Mosa avokadoköttet slätt med majonnäs, wasabi eller pepparrotspasta och citronsaft. Smaka av med salt och eventuellt mer wasabi om såsen önskas starkare.

5
Bottna förrättstallrikar med småbladssallad, skär varje smördegslängd i 4 bitar rakt över med vass, sågtandad kniv. Dela bitarna i över- och underdel. Lägg en underdel på salladen på varje tallrik. Klicka sås på smördegsunderdelen, fördela kräftstjärtar på såsen och täck med smördegsöverdelarna precis innan rätten serveras.