Du behöver

  • 1 medelstor morot (100 g), skalad
  • 1 bit rotselleri (100 g), skalad
  • 1 persiljerot (100 g), skalad
  • 1 gul lök, skalad
  • vatten
  • 1 msk smör
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 dl skivad purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar
  • 1 tsk ättika, 12 %
  • ca 1 msk flytande honung
  • 400 g kycklinglårfilé, delade på längden
  • 6 grillspett av bambu

Gör så här

1
Skär rotsakerna och löken i grova bitar. Lägg dem i en kastrull och slå på vatten tills grönsakerna täcks. Tillsätt smör, fond, purjolök och vitlök. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.

2
Vispa lätt med en grov visp eller rotsaksstampen så att rotsakerna går sönder men inte mosas helt. Smaksätt med salt och peppar.

3
Gör soppan sötsur med ättika och honung.

4
Trä upp kycklingen på spett och stek dem runt om i 5 minuter, salta och peppra. Servera kycklingspettet i soppan.