Du behöver
- 1 medelstor morot (100 g), skalad
- 1 bit rotselleri (100 g), skalad
- 1 persiljerot (100 g), skalad
- 1 gul lök, skalad
- vatten
- 1 msk smör
- 1 msk koncentrerad grönsaksfond
- 2 dl skivad purjolök
- 1 klyfta vitlök
- salt och peppar
- 1 tsk ättika, 12 %
- ca 1 msk flytande honung
- 400 g kycklinglårfilé, delade på längden
- 6 grillspett av bambu
Gör så här
1
Skär rotsakerna och löken i grova bitar. Lägg dem i en kastrull och slå på vatten tills grönsakerna täcks. Tillsätt smör, fond, purjolök och vitlök. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
2
Vispa lätt med en grov visp eller rotsaksstampen så att rotsakerna går sönder men inte mosas helt. Smaksätt med salt och peppar.
3
Gör soppan sötsur med ättika och honung.
4
Trä upp kycklingen på spett och stek dem runt om i 5 minuter, salta och peppra. Servera kycklingspettet i soppan.