Du behöver

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 0.5 dl kaffe starkt
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • vaniljglass till servering

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull på spisen. Dra av kastrullen från plattan, bryt chokladen i mindre bitar och låt dem smälta i smöret. Rör därefter ner kaffet och låt svalna lite.

2
Vispa ägg, äggulor och strösocker vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i äggvispet. Häll upp smeten i små ugnsfasta formar (de brukar inte behöva smörjas). Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 8 minuter. Ytan ska ha stelnat, men bakelserna ska fortfarande vara lösa i mitten. Låt svalna ett par minuter och servera sedan tillsammans med vaniljglass.

3
Tips Om du vill förbereda desserten kan du förvara den ogräddade smeten i formarna i kylen upp till ett dygn innan den ska serveras. Grädda därefter enligt receptet men öka ugnstiden med några minuter.


Kommentar:
Tid: 15 minuter + tid i ugn