Du behöver

  • 500 g kycklingfilé helst lårfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk olja neutral
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st lime det rivna skalet av
  • 300 g äggnudlar
  • 2 st morötter strimlade
  • 100 g haricots verts lättkokta
  • mynta grovhackade
  • koriander grovhackade
  • 0.5 dl fisksås
  • 0.5 dl sesamolja
  • lime saften från 1
  • 3 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i bitar. Trä upp på bambuspett. Lägg dem i en form eller på ett fat. Skvätt över soja, olja, chiliflakes, vitlök och limeskal. Vänd runt och låt ligga 10 minuter.

2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Slå bort vattnet, blanda i grönsaker, örter, fisksås, sesamolja, limesaft och rostade sesamfrön.

3
Grilla spetten i en grillpanna eller stek dem i torr vanlig stekpanna, runt om så de får färg. Efterstek dem i ugnen i 10 minuter på 175 grader. Servera till nudelsalladen.

4
Tips Vill du ha en starkare nudelsallad, rör i 1 tesked sambal oelek.