Du behöver
- 500 g kycklingfilé helst lårfilé
- 2 msk japansk soja
- 1 msk olja neutral
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 st lime det rivna skalet av
- 300 g äggnudlar
- 2 st morötter strimlade
- 100 g haricots verts lättkokta
- mynta grovhackade
- koriander grovhackade
- 0.5 dl fisksås
- 0.5 dl sesamolja
- lime saften från 1
- 3 msk rostade sesamfrön
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i bitar. Trä upp på bambuspett. Lägg dem i en form eller på ett fat. Skvätt över soja, olja, chiliflakes, vitlök och limeskal. Vänd runt och låt ligga 10 minuter.
2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Slå bort vattnet, blanda i grönsaker, örter, fisksås, sesamolja, limesaft och rostade sesamfrön.
3
Grilla spetten i en grillpanna eller stek dem i torr vanlig stekpanna, runt om så de får färg. Efterstek dem i ugnen i 10 minuter på 175 grader. Servera till nudelsalladen.
4
Tips Vill du ha en starkare nudelsallad, rör i 1 tesked sambal oelek.