Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 1 3/4 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 tjock squash (eller 2 slankare)
  • 2 dl skivade broccolistjälkar
  • salt
  • 3 dl snabbris

Gör så här

1
Mixa fisk, salt, potatismjöl och mjölk till en jämn färs. Hyvla squashen till tunna skivor med osthyvel, rulla in 2 msk färs i varje squashskiva. Fäst ihop rullen med tandpetare och ställ ruladerna på högkant i en låg vid kastrull. Slå på en bottenskyla vatten och sjud 10-12 minuter under lock. Koka upp skivade broccolistjälkar i 3 1/2 dl vatten med 1/4 tsk salt. Tillsätt snabbrisgrynen, lägg på lock och låt kastrullen stå kvar 7-10 minuter på plattan som stängs av.

2
Servera fiskrulader och broccoliris med halv- eller helfabricerad och kanske lite påkryddad currysås, gärna med en handfull tinade skalade räkor i.