Du behöver
- 2–3 askar sardiner i olja
- 1 msk (citron)olivolja
- 1 huvud (ekblads)sallad
- 3 blonda grapefrukter
- 2 skivor kavring
- smör
- smörgåskrasse
Gör så här
1
Glänta på askarnas lock och häll av sardinoljan. Öppna helt och lyft ur sardinerna. Klyv dem i halvor från rygg till buk och lyft bort den blottade ryggraden. Droppa ny fräsch olja över fisken på en assiett.
2
Separera och skölj salladen, rulla in i handduk som får suga upp vattnet. Skär skalen från grapefrukterna, topp och botten först, sedan sidorna runt om. Se till att all vit hinna blir bortskuren och skär sedan ut klyftorna mellan skiljehinnorna med riktigt vass kniv. Varva sallad, fruktklyftor och fisk på portionsassietter. Halvera brödskivorna diagonalt, smöra och strö på klippt krasse.