Du behöver

  • 1 kokt krabba (eller 2 burkar salladskrabba)
  • 4 skivor vitt (ciabatta)bröd
  • 2 msk smör
  • 1 fänkål
  • 200 g guacamole, färdig eller hemgjord
  • småsallad
  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

1
Rensa krabban, försök få så mycket hela bitar som möjligt.

2
Rosta brödskivorna i smör i stekpanna till gyllene färg och frasig yta. Låt dem kallna. Skiva fänkålen tunt och förväll i lättsaltat vatten 3–4 minuter. Sila av och spola med kallvatten. Låt droppa av.

3
Klipp av ena hörnan på plastpåsen med guacamole, spritsa ut guacamole på krutongerna. Fördela fänkålen över och toppa med krabbkött.

4
Bottna tallrikar med väl sköljd småsallad. Lägg en krabbkrutong på varje tallrik och garnera med citronklyftor och dillvippor.