Du behöver
- 1 kokt krabba (eller 2 burkar salladskrabba)
- 4 skivor vitt (ciabatta)bröd
- 2 msk smör
- 1 fänkål
- 200 g guacamole, färdig eller hemgjord
- småsallad
- citronklyftor
- dill
Gör så här
1
Rensa krabban, försök få så mycket hela bitar som möjligt.
2
Rosta brödskivorna i smör i stekpanna till gyllene färg och frasig yta. Låt dem kallna. Skiva fänkålen tunt och förväll i lättsaltat vatten 3–4 minuter. Sila av och spola med kallvatten. Låt droppa av.
3
Klipp av ena hörnan på plastpåsen med guacamole, spritsa ut guacamole på krutongerna. Fördela fänkålen över och toppa med krabbkött.
4
Bottna tallrikar med väl sköljd småsallad. Lägg en krabbkrutong på varje tallrik och garnera med citronklyftor och dillvippor.