Du behöver

  • Gräslöksketchup:
  • 2 dl ketchup
  • 1 liten gul lök, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk finklippt gräslök
  • Potatis- och fruktsallad
  • 10–12 färskpotatisar
  • 8 skärbönor
  • 4 nävar mangoldblad, sköljda, torra
  • 100 g fetaost i bit
  • 2 saftiga päron, i klyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • citronolivolja
  • 8–12 klasar röda vinbär
  • Grillat:
  • 4 benfria, tunna skivor fläskkarré
  • 2 tsk citronolivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 2–4 lammkorvar
  • 12 pyttechorizos
  • 8 mini-nürnburgwurstar

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till gräslöksketchupen.

2
Potatis- och fruktsallad Dela potatisen grovt och koka den 10–12 minuter, strimla bönorna och koka med dem de sista 5 minuterna. Varva ljummen potatis och bönor med mangold och smulad feta. Salta, peppra, ringla över citronolja, toppa med vinbärsklasar.

3
Grillning Pensla köttet med olja, salta och peppra. Stöt rosépepparn i mortel, fördela på köttet. Snitta eller pricka korvarna så de inte spricker under grillningen.

4
Grilla allt först några minuter på hög värme för fin yta, sedan längre på lite svalare ställe för genomstekt kött.

5
Servera med potatissallad och gräslöksketchup.