Du behöver
- Gräslöksketchup:
- 2 dl ketchup
- 1 liten gul lök, finriven
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 2 msk finklippt gräslök
- Potatis- och fruktsallad
- 10–12 färskpotatisar
- 8 skärbönor
- 4 nävar mangoldblad, sköljda, torra
- 100 g fetaost i bit
- 2 saftiga päron, i klyftor
- flingsalt
- svartpeppar
- citronolivolja
- 8–12 klasar röda vinbär
- Grillat:
- 4 benfria, tunna skivor fläskkarré
- 2 tsk citronolivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 msk rosépeppar
- 2–4 lammkorvar
- 12 pyttechorizos
- 8 mini-nürnburgwurstar
Gör så här
1
Rör ihop ingredienserna till gräslöksketchupen.
2
Potatis- och fruktsallad Dela potatisen grovt och koka den 10–12 minuter, strimla bönorna och koka med dem de sista 5 minuterna. Varva ljummen potatis och bönor med mangold och smulad feta. Salta, peppra, ringla över citronolja, toppa med vinbärsklasar.
3
Grillning Pensla köttet med olja, salta och peppra. Stöt rosépepparn i mortel, fördela på köttet. Snitta eller pricka korvarna så de inte spricker under grillningen.
4
Grilla allt först några minuter på hög värme för fin yta, sedan längre på lite svalare ställe för genomstekt kött.
5
Servera med potatissallad och gräslöksketchup.