Du behöver
- 5-6 rena och fina potatisar
- salt
- 2 kycklingfiléer
- 1 ask mager mjukost
- 4 inlagda soltorkade tomater
- salt
- peppar
- 1 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- 1/2 msk kycklingfond
- 1/2 gurka
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisarna i sex klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form med bakplåtspapper och stek i ugnen 20-25 minuter eller tills de är mjuka. Salta. Något fett behövs inte.
2
Lägg en klick mjukost i kycklingfiléns lilla ficka. Strimla tomaterna och pilla in dem med osten. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg dem i en form. Vispa ihop vatten, vinäger och fond och häll över kycklingen, täck formen med plastlock eller plastfilm och tilllaga i mikrovågsugnen på full effekt i cirka 7 minuter.
3
Skiva gurkan och låt den koka bredvid kycklingen eller i en egen skål ett par minuter. Det går också bra att sjuda kycklingen i en vid kastrull på plattan.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows