Du behöver

  • 5-6 rena och fina potatisar
  • salt
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 ask mager mjukost
  • 4 inlagda soltorkade tomater
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 msk kycklingfond
  • 1/2 gurka

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisarna i sex klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form med bakplåtspapper och stek i ugnen 20-25 minuter eller tills de är mjuka. Salta. Något fett behövs inte.

2
Lägg en klick mjukost i kycklingfiléns lilla ficka. Strimla tomaterna och pilla in dem med osten. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg dem i en form. Vispa ihop vatten, vinäger och fond och häll över kycklingen, täck formen med plastlock eller plastfilm och tilllaga i mikrovågsugnen på full effekt i cirka 7 minuter.

3
Skiva gurkan och låt den koka bredvid kycklingen eller i en egen skål ett par minuter. Det går också bra att sjuda kycklingen i en vid kastrull på plattan.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows