Du behöver

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • salt, svartpeppar
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk finhackade persiljeblad
  • smör eller olivolja att steka i
  • 2 dl matyoghurt
  • 5 cm färsk ingefära
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 4 portioner snabbcouscous
  • 1/2 kalvbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl (sultan)russin

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i bunke, slå på vatten,1 tesked salt och 1 kryddmått peppar. Rör om, låt svälla 10 minuter.

2
Blanda i färsen och persiljan. Forma till 4 biffar, salta och peppra. Bryn i het panna i lite fett på bägge sidor. Sänk till låg värme och låt eftersteka 7 minuter under lock.

3
Smaksätt yoghurten med finriven ingefära, citronskal, salt och peppar.

4
Ansa kålen och koka mjuk i saltat vatten med 2 teskedar salt per liter vatten. Ta upp, håll varmt.

5
Mät upp vatten till couscousen, smula i buljongtärningen. Koka upp, tillsätt olja och russin, blanda i couscous och dra från värmen. Låt svälla under lock 5 minuter. Salta, peppra.