Du behöver

  • ca 8 grillspett, färdiga från butik eller egenkomponerade
  • Sallad:
  • 3-4 (ca 650 g) avokador
  • 1/2 dl nypressad citron
  • 150 g salladslök
  • 150 g tomater
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • salt, nymalen vit- eller svartpeppar
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1-2 msk vinäger
  • 1/2 knippa persilja

Gör så här

1
Pensla eventuellt grillspetten och låt ligga tills det är dags för grillen.

2
Halvera avokadorna och ta ur kärnan. Stick försiktigt in en matsked mellan skal och fruktkött och lyft upp avokadohalvan ur sitt skal. Lägg dem med kärnsidan upp och häll över citronsaften.

3
Ansa löken och skär den i sneda skivor. Halvera tomaterna, kärna ur dem och skär dem i fina tärningar.

4
Putsa och strimla champinjonerna. Fräs svampen i lite olja. Lägg i löken och låt den fräsa med cirka 1 minut. Strö på lite salt och peppar.

5
Häll på buljong, koka upp och ta pannan från värmen. Smaksätt med vinäger. Blanda i persilja och tomathack och fördela blandningen över och runt om avokadohalvorna.


Kommentar:
Att dricka till:
Isvatten med citronskivor passar bra till. Om du vill ha vin, ta lite hänsyn till vinägern som finns i salladen. Du kan prova Melini, ett italienskt Chiantivin, som har en mycket frisk bärig smak (12375), pris cirka 66 kr. Öl är ett annat gott alternativ.
Välj grillspett som passar vid ev allergi.