Du behöver

  • 600 g kålrot, tärnad
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk majsenastärkelse
  • + 2 msk vatten
  • 1/2 msk ättiksprit
  • salt
  • 2 dl mathavre
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 tsk korianderfrön, grovkrossade
  • ca 500 g värmlandskorv

Gör så här

1
1 Lägg kålroten i en kastrull, häll över kokande vatten, strö i kummin. Koka knappt mjuka, 8–10 minuter. Sila av vattnet, spara 2 deciliter.

2
2 Koka upp vattnet, rör samman majsenastärkelse med kallt vatten och vispa ner det. Koka upp. Häll över kålrotstärningarna. Smaka av med ättiksprit och salt.

3
3 Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Sila av och fräs i smör eller olja i stekpanna med korianderfröna. Salta.

4
4 Värm korven i vatten eller i mikron, låt därefter korven få en lätt bryning i stekpannan. Servera med kålrot, mathavre, senap och ketchup.