Du behöver

  • 2–3 medelstora gula lökar, hackade
  • 8–10 medelstora råa potatisar, fast sort
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 400 g kassler
  • 4 äggulor
  • svartpeppar

Gör så här

1
1 Skala och hacka lökarna. Skala och tärna potatisarna smått. Stek löken gyllene i 1 matsked smör. Håll löken varm.

2
2 Bryn potatistärningarna i 1 matsked smör, efterstek dem på svagare värme under lock tills de känns mjuka, cirka 7 minuter. Salta.

3
3 Skiva och tärna kasslern smått. Bryn tärningarna i resten av smöret. Blanda ner lök och potatistärningar. Eller lägg upp vardera för sig i små högar på tallrikarna. Lägg dit var sin rå äggula att blanda med övriga ingredienser innan man äter. Sätt fram peppar. Servera grönsallad med tomat till.