Du behöver
- 2–3 medelstora gula lökar, hackade
- 8–10 medelstora råa potatisar, fast sort
- 3 msk smör
- 1 tsk salt
- 400 g kassler
- 4 äggulor
- svartpeppar
Gör så här
1
1 Skala och hacka lökarna. Skala och tärna potatisarna smått. Stek löken gyllene i 1 matsked smör. Håll löken varm.
2
2 Bryn potatistärningarna i 1 matsked smör, efterstek dem på svagare värme under lock tills de känns mjuka, cirka 7 minuter. Salta.
3
3 Skiva och tärna kasslern smått. Bryn tärningarna i resten av smöret. Blanda ner lök och potatistärningar. Eller lägg upp vardera för sig i små högar på tallrikarna. Lägg dit var sin rå äggula att blanda med övriga ingredienser innan man äter. Sätt fram peppar. Servera grönsallad med tomat till.