Du behöver

  • 6 st soltorkade tomater
  • 0.5 st gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 100 g skogschampinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • buljong (av tärning eller fond)
  • 1 dl parmesanost riven
  • salt, vitpeppar
  • 4 st småkorvar valfria t ex kabanoss eller bratwurst
  • färsk rosmarin

Gör så här

1
Häll kokande vatten över tomaterna, låt dem mjukna medan riset kokas. Skala och hacka löken, tärna rotsellerin, skiva svampen. Fräs allt i olja i en rymlig kastrull cirka 2 minuter. Lägg i riset och fräs ytterligare 1 minut.

2
Rör ner 2 deciliter buljong och låt det koka in nästan helt under omrörning. Späd med samma mängd efter hand tills all vätska kokat in och riset känns färdigt, 13–15 minuter. Rör ner grovhackad tomat och smaka av med ost, salt och peppar.

3
Klyv och stek korvarna i stekpanna. Lägg upp dem på var sin risottoportion och garnera med rosmarin.