Du behöver
- 1 kg potatis, mjölig sort
- 400 g lammfärs
- 1/2 burk (125 g) borlottibönor, mixade till puré
- 1 dl valnötter, finhackade och rostade i stekpanna
- 1 tsk kanel, mald
- 1 msk kalvfond
- 1 msk flytande honung
- salt och peppar
- 2 dl mjölk, varm
- 2 päron, urkärnade och skivade
- 1 förpackning (100 g) rucola
- ca 100 g chevre, smulad
- olivolja
- balsamvinäger
- citronklyftor
Gör så här
1
1 Skala och dela potatisarna och koka mjuka i saltat vatten.
2
2 Blanda färs, borlottipuré, rostade valnötter, kanel, fond, honung, salt och peppar och rör väl. Forma till biffar och stek i olivolja på lite lägre värme.
3
3 Mosa eller pressa potatisen och rör ner den varma mjölken. Salta, tillsätt eventuellt en klick smör.
4
4 Blanda i skål skivat päron, rucola, smulad chevre. Ringla över olivolja och balsamvinäger och servera.