Du behöver

  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 400 g lammfärs
  • 1/2 burk (125 g) borlottibönor, mixade till puré
  • 1 dl valnötter, finhackade och rostade i stekpanna
  • 1 tsk kanel, mald
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 2 dl mjölk, varm
  • 2 päron, urkärnade och skivade
  • 1 förpackning (100 g) rucola
  • ca 100 g chevre, smulad
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • citronklyftor

Gör så här

1
1 Skala och dela potatisarna och koka mjuka i saltat vatten.

2
2 Blanda färs, borlottipuré, rostade valnötter, kanel, fond, honung, salt och peppar och rör väl. Forma till biffar och stek i olivolja på lite lägre värme.

3
3 Mosa eller pressa potatisen och rör ner den varma mjölken. Salta, tillsätt eventuellt en klick smör.

4
4 Blanda i skål skivat päron, rucola, smulad chevre. Ringla över olivolja och balsamvinäger och servera.