Du behöver
- 1/2 grillad kyckling
- 1 burk (400 g) körsbärstomater
- 2 msk olivolja extra vergine
- 1 tråg sockerärter
- 1 knippa salladslök eller 1/2 purjolök
- 2 dl riven parmesan
- 1 liter fullkornspasta (cappelli)
- olivolja
- flingsalt
- 1 citron
Gör så här
1
1 Rensa kycklingen fri från skinn och ben. Strimla köttet. Värm det i mikron.
2
2 Fräs tomaterna med sitt spad samt olja, koka in tills spadet blir en simmig sås.
3
3 Skär ärtskidorna i 2–3 bitar. Förväll ärter och tunnskivad salladslök eller purjo 3 minuter i kokande vatten. Sila av i durkslag.
4
4 Koka pasta enligt förpackningen. Vänd ner ärter och lök samt pastan i tomatsåsen. Droppa på olja och salta. Strö över osten. Servera med citronklyftor och grönsallad.