Du behöver

  • 1/2 grillad kyckling
  • 1 burk (400 g) körsbärstomater
  • 2 msk olivolja extra vergine
  • 1 tråg sockerärter
  • 1 knippa salladslök eller 1/2 purjolök
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 liter fullkornspasta (cappelli)
  • olivolja
  • flingsalt
  • 1 citron

Gör så här

1
1 Rensa kycklingen fri från skinn och ben. Strimla köttet. Värm det i mikron.

2
2 Fräs tomaterna med sitt spad samt olja, koka in tills spadet blir en simmig sås.

3
3 Skär ärtskidorna i 2–3 bitar. Förväll ärter och tunnskivad sallads­lök eller purjo 3 minuter i kokande vatten. Sila av i durkslag.

4
4 Koka pasta enligt förpackningen. Vänd ner ärter och lök samt pastan i tomatsåsen. Droppa på olja och salta. Strö över osten. Servera med citronklyftor och grönsallad.