Du behöver
- 4 portioner kamutvetekorn
- salt, vatten
- 4 morötter, skalade och grovrivna
- 1/2 dl slätpersiljeblad
- salt, svartpeppar
- ca 1 liter frityrolja
- 500 g styckfrysta, tinade torskfiléer (Kravmärkt)
- 1 påse frityrmix
- 1–2 duttar kajennpeppar
- 2 dl matyoghurt
- 2–3 msk sötstark senap
- 3 msk bostongurka
Gör så här
1
1 Mät upp kamut, salt och vatten i en kastrull, lägg i morötterna och koka enligt kamutpaketet. Slå bort överflödigt vatten, vänd i persiljan och smaka av med salt och peppar.
2
2 Hetta upp 5 centimeter djupt av oljan till 180 grader i tjockbottnad kastrull (använd hushållstermometer) eller fritös. Torka av fiskfiléerna. Blanda frityrmixen med vatten enligt paketet, smaksätt med salt, svartpeppar och kajenn. Vänd varje fiskbit i smeten, droppa av något, fritera 1–2 bitar åt gången till fin färg i oljan. Lägg på kökspapper i varm serveringsform.
3
3 Blanda yoghurt, senap och bostongurka, smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde:
Kcal 587
Fett 21 g
Kolhydrater 70 g
Fibrer 12 g