Du behöver

  • 4 portioner kamutvetekorn
  • salt, vatten
  • 4 morötter, skalade och grovrivna
  • 1/2 dl slätpersiljeblad
  • salt, svartpeppar
  • ca 1 liter frityrolja
  • 500 g styckfrysta, tinade torsk­filéer (Kravmärkt)
  • 1 påse frityrmix
  • 1–2 duttar kajennpeppar
  • 2 dl matyoghurt
  • 2–3 msk sötstark senap
  • 3 msk bostongurka

Gör så här

1
1 Mät upp kamut, salt och vatten i en kastrull, lägg i morötterna och koka enligt kamutpaketet. Slå bort överflödigt vatten, vänd i persiljan och smaka av med salt och peppar.

2
2 Hetta upp 5 centimeter djupt av oljan till 180 grader i tjockbottnad kastrull (använd hushållstermometer) eller fritös. Torka av fiskfiléerna. Blanda frityrmixen med vatten enligt paketet, smaksätt med salt, svartpeppar och kajenn. Vänd varje fiskbit i smeten, droppa av något, fritera 1–2 bitar åt gången till fin färg i oljan. Lägg på kökspapper i varm serveringsform.

3
3 Blanda yoghurt, senap och bostongurka, smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 587
Fett 21 g
Kolhydrater 70 g
Fibrer 12 g