Du behöver
- 3 dl (fullkorns)ris
- 1 paket (400 g) blandade frysta fisktärningar
- 1 1/2 liter vatten + salt
- 1 tråg (500 g) soppgrönsaker
- (morötter, palsternacka, rotselleri, purjolök)
- 1 fänkål
- 1 burk (4 dl) Thai Panaeng curry grytbas
- salt och peppar
Gör så här
1
1 Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Halvtina fisktärningarna medan grönsakerna tillagas.
2
2 Koka upp vattnet. Salta. Skala och grovriv soppgrönsakerna. Klyv, skölj och strimla purjon samt fänkålen. Koka i vattnet i 5 minuter. Sila av, men spara lite av kokvattnet. Håll varmt.
3
3 Koka upp grytbasen. Lägg i fisktärningarna, koka upp och sjud tills fisken är färdig, i 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med rotsakerna och ris.