Du behöver

  • 700 g små, (helst färsk)potatisar, delade
  • 4 morötter, i stavar
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 lagerblad
  • 9 dl fiskbuljong (fond eller tärning)
  • 2–3 msk skånsk senap
  • 500 g vit fiskfilé, tärnad, går bra med något från frysdisken
  • 4 salladslökar, eller 1 färsk lök, i bitar
  • 3 msk hackad dill
  • 3 msk hackad körvel
  • salt och peppar

Gör så här

1
Lägg potatis, morötter, lök och lagerblad i en gryta. Häll på buljongen och koka grönsakerna i 15 minuter.

2
Rör i senapen, lägg i fisk och salladslök. Koka ett par minuter.

3
Tillsätt örterna och smaka av med salt och peppar. Servera

4
riktigt varm.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 429
Fett 4 g
Kolhydrater 53 g
Fibrer 7 g