Du behöver
- 700 g små, (helst färsk)potatisar, delade
- 4 morötter, i stavar
- 1 gul lök, skivad
- 2 lagerblad
- 9 dl fiskbuljong (fond eller tärning)
- 2–3 msk skånsk senap
- 500 g vit fiskfilé, tärnad, går bra med något från frysdisken
- 4 salladslökar, eller 1 färsk lök, i bitar
- 3 msk hackad dill
- 3 msk hackad körvel
- salt och peppar
Gör så här
1
Lägg potatis, morötter, lök och lagerblad i en gryta. Häll på buljongen och koka grönsakerna i 15 minuter.
2
Rör i senapen, lägg i fisk och salladslök. Koka ett par minuter.
3
Tillsätt örterna och smaka av med salt och peppar. Servera
4
riktigt varm.
Näringsvärde
Kcal 429
Fett 4 g
Kolhydrater 53 g
Fibrer 7 g