Du behöver

  • 4 st ris port kokt
  • 400 g kycklingkött filé eller lårfilé
  • 3.5 st ananas eller på burk
  • 0.5 pkt mangotärningar frysta eller färska
  • 0.5 st pepparfrukt finhackad röd
  • 1 pkt bacon gärna jägarbacon med mer smak
  • 1 dl cashewnötter
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl chilisås
  • salt och peppar

Gör så här

1
Bottna med riset i en smord form, toppa med grillad/stekt (kryddad) benfri kyckling i mindre bitar. Fördela över ananas, mango, röd pepparfrukt och cashewnötter. Klipp bacon i små bitar, stek dem lätt knapriga och lägg över alltsammans. Vispa samman grädde med chilisås, smaka av med salt och peppar och häll över. Gratinera i 225°C i 20-25 min. Servera en sallad till!

2

3
Smaklig måltid!