Du behöver

  • 500 g blomkålshuvud ca 500 g eller frysta blomkålsbuketter
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl riven västerbottenost
  • salt, vitpeppar
  • 4 st varmrökta makrillfiléer

Gör så här

1
1 Dela blomkålen i buketter. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 8 minuter. Sila av, lägg buketterna i en skål.

2
2 Fräs löken blank i olja eller smör. Rör i mjöl. Vispa in mjölken, lite i taget till en slät sås. Koka 3 minuter under omrörning. Rör ner ost i såsen, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över blomkålen när det är serveringsdags.

3
3 Ljumma makrillfiléerna i mikron, så blir de mjukare och känns nyrökta. Servera dem med blomkålen, skärbönor och kokt potatis.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 685
Fett 38 g
Kolhydrater 48 g
Fibrer 8 g