Du behöver
- 1 liten gurka, skalad
- 2 dl matyoghurt
- rivet skal av 1/2 citron
- 1–2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 2 dl (30 g) hårt packade dillvippor
- 4 portionsbitar (à 120 g) laxfilé
- 1/2 msk (oliv)olja
- saften av 1/2 citron
- Garnering:
- 2 grova citronskivor i halvor
- stekta cocktailtomater
Gör så här
1
1 Halvera gurkan på längden, skrapa ur kärnhuset. Riv gurkan grovt på rivjärn. Blanda yoghurten med citronskal, pressad vitlök, salt och peppar. Skär dillen fint. Blanda den och gurkan i yoghurten.
2
2 Salta och peppra laxen. Hetta upp olja i en (djup) stekpanna. Pressa citronsaft på fisken och stek till fin färg, 2–3 minuter, på ena sidan. Vänd, sänk värmen och lägg på lock. Stek 4–5 minuter, tills fisken är precis genomstekt.
Näringsvärde
Kcal 568
Fett 25 g
Kolhydrater 33 g
Fibrer 3 g