Du behöver

  • 1 liten gurka, skalad
  • 2 dl matyoghurt
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 dl (30 g) hårt packade dillvippor
  • 4 portionsbitar (à 120 g) laxfilé
  • 1/2 msk (oliv)olja
  • saften av 1/2 citron
  • Garnering:
  • 2 grova citronskivor i halvor
  • stekta cocktailtomater

Gör så här

1
1 Halvera gurkan på längden, skrapa ur kärnhuset. Riv gurkan grovt på rivjärn. Blanda yoghurten med citronskal, pressad vitlök, salt och peppar. Skär dillen fint. Blanda den och gurkan i yoghurten.

2
2 Salta och peppra laxen. Hetta upp olja i en (djup) stekpanna. Pressa citronsaft på fisken och stek till fin färg, 2–3 minuter, på ena sidan. Vänd, sänk värmen och lägg på lock. Stek 4–5 minuter, tills fisken är precis genomstekt.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 568
Fett 25 g
Kolhydrater 33 g
Fibrer 3 g