Du behöver

  • 1 kålrot, cirka 500 g
  • 500 g blodpudding
  • kanel:
  • Salsa
  • 2 röda äpplen
  • 1 apelsin
  • 1 salladslök
  • 1 msk sursöt chilisås (Sweet chili)
  • 1/2 tsk (fling) salt

Gör så här

1
Skiva och skala kålroten. Koka skivorna knappt mjuka i lättsaltat vatten.

2
Skär blodpuddingen i fyra skivor. Stek dem i smör i en stekpanna.

3
Skölj äpplena, de ska inte skalas. Skär dem i pyttesmå tärningar. Skala och gör samma sak med apelsinen. Blanda och krydda med chilisås. Smaka av med salt

4
Lägg upp blodpuddingskivorna på kålrotskivor och klicka salsa ovanpå. Dofta på kanel, servera med kokt kornris.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 535
Fett 25 g
Kolhydrat 60 g
Fibrer 10 g