Du behöver
- 1 kålrot, cirka 500 g
- 500 g blodpudding
- kanel:
- Salsa
- 2 röda äpplen
- 1 apelsin
- 1 salladslök
- 1 msk sursöt chilisås (Sweet chili)
- 1/2 tsk (fling) salt
Gör så här
1
Skiva och skala kålroten. Koka skivorna knappt mjuka i lättsaltat vatten.
2
Skär blodpuddingen i fyra skivor. Stek dem i smör i en stekpanna.
3
Skölj äpplena, de ska inte skalas. Skär dem i pyttesmå tärningar. Skala och gör samma sak med apelsinen. Blanda och krydda med chilisås. Smaka av med salt
4
Lägg upp blodpuddingskivorna på kålrotskivor och klicka salsa ovanpå. Dofta på kanel, servera med kokt kornris.
Näringsvärde
Kcal 535
Fett 25 g
Kolhydrat 60 g
Fibrer 10 g