Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl finskuren färsk koriander
  • 1 tsk fintärnad chili
  • rivet skal av 1 limefrukt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2–3 msk smör/olja till stekning
  • 1 msk sushi-ingefära (inlagd hyvlad ingefära)

Gör så här

1
1 Bred ut strömmingsflundrorna med skinnet nedåt. Torka av snittytan med kökspapper.

2
2 Blanda salt, korianderblad, chili och limeskal. Fördela blandningen över hälften av filéerna, lägg de övriga ovanpå, snittyta mot snittyta.

3
3 Lägg ströbrödet i en vid tallrik. Tryck ner strömmingarna på båda sidor i mjölet.

4
Lägg dem direkt i stekpanna i lättbrynt matfett och stek 3–4 minuter på varje sida. Garnera med några flagor sushi-ingefära.

5
Servera med potatismos och rivna morötter till.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 570
Fett 30 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 4 g