Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 1 tsk flingsalt
- 1 dl finskuren färsk koriander
- 1 tsk fintärnad chili
- rivet skal av 1 limefrukt
- 1/2 dl ströbröd
- 2–3 msk smör/olja till stekning
- 1 msk sushi-ingefära (inlagd hyvlad ingefära)
Gör så här
1
1 Bred ut strömmingsflundrorna med skinnet nedåt. Torka av snittytan med kökspapper.
2
2 Blanda salt, korianderblad, chili och limeskal. Fördela blandningen över hälften av filéerna, lägg de övriga ovanpå, snittyta mot snittyta.
3
3 Lägg ströbrödet i en vid tallrik. Tryck ner strömmingarna på båda sidor i mjölet.
4
Lägg dem direkt i stekpanna i lättbrynt matfett och stek 3–4 minuter på varje sida. Garnera med några flagor sushi-ingefära.
5
Servera med potatismos och rivna morötter till.
Näringsvärde
Kcal 570
Fett 30 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 4 g