Du behöver
- 1–2 gula lökar
- 1 röd paprika
- 2–3 syrliga äpplen
- 2 msk smör
- 3 dl spädd äppeldryck
- 1–2 msk majsena ljust redningsmjöl
- salt och vitpeppar
- 400 g falukorv
- hackad persilja
Gör så här
1
1 Skala och skiva lökarna, dela, rensa och strimla paprikan, skölj, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs först löken blank i en stekpanna, lägg i paprika och äpplen och fräs dem lite med löken.
2
2 Häll på äppeldryck och koka upp under långsam omrörning. Rör ner redningsmjöl till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i ett serveringsfat och håll varmt.
3
3 Skiva och stek falukorven. Lägg skivorna på äppelfräset i fatet. Strö på persilja och servera med kokt fullkornsris.
Näringsvärde
Kcal 535
Fett 30 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 4 g