Du behöver

  • 1–2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2–3 syrliga äpplen
  • 2 msk smör
  • 3 dl spädd äppeldryck
  • 1–2 msk majsena ljust redningsmjöl
  • salt och vitpeppar
  • 400 g falukorv
  • hackad persilja

Gör så här

1
1 Skala och skiva lökarna, dela, rensa och strimla paprikan, skölj, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs först löken blank i en stekpanna, lägg i paprika och äpplen och fräs dem lite med löken.

2
2 Häll på äppeldryck och koka upp under långsam omrörning. Rör ner redningsmjöl till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i ett serveringsfat och håll varmt.

3
3 Skiva och stek falukorven. Lägg skivorna på äppelfräset i fatet. Strö på persilja och servera med kokt fullkornsris.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 535
Fett 30 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 4 g