Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1/2–1 röd chili, hackad
  • 1 liten kålrot (350 g), tärnad
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g bratwurst i skivor
  • 1 burk vita bönor, sköljda
  • 1 burk kidneybönor, sköljda
  • 150 g frysta haricots verts
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1 Fräs lök, vitlök, chili och kålrot i oljan i en stor kastrull. Tillsätt tomat, vatten och buljong. Koka sakta så att kålroten blir mjuk i cirka 15 minuter.

2
2 Stek korven i torr stekpanna.

3
3 Blanda i korv, bönor och haricots verts. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 508
Fett 31 g
Kolhydrater 29 g
Fibrer 12 g