Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1/2–1 röd chili, hackad
- 1 liten kålrot (350 g), tärnad
- 1 msk rapsolja
- 500 g krossade tomater
- 2 1/2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 500 g bratwurst i skivor
- 1 burk vita bönor, sköljda
- 1 burk kidneybönor, sköljda
- 150 g frysta haricots verts
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
1 Fräs lök, vitlök, chili och kålrot i oljan i en stor kastrull. Tillsätt tomat, vatten och buljong. Koka sakta så att kålroten blir mjuk i cirka 15 minuter.
2
2 Stek korven i torr stekpanna.
3
3 Blanda i korv, bönor och haricots verts. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja.
Näringsvärde
Kcal 508
Fett 31 g
Kolhydrater 29 g
Fibrer 12 g