Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1 msk fiskfond konc
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majsenaredning
  • salt och peppar
  • 0.5 st huvud savoykål eller kinakål, strimlat
  • smör
  • 600 g fiskfilé i bitar, av t ex sej eller miljömärkt torsk
  • riven pepparrot

Gör så här

1
1 Koka ihop vatten, fond och gräddprodukter i 3–4 minuter. Red av med majsenaredning, krydda med salt och peppar.

2
2 Mjukfräs kålen i smör, salta och peppra.

3
3 Koka fiskbitarna, saltade, på full effekt i mikron i 3 minuter. Ha lite vatten på tallriken eller fatet. Servera med sås, kål, pepparrot och kokt potatis.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 468
Fett 21 g
Kolhydrater 34 g
Fibrer 4 g