Du behöver
- 2 ägg
- 6 dl (mellan)mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 1–2 limefrukter
- 2 dl matyoghurt
- 1 dutt kajennpeppar
- 1–2 msk smör
- 4 skivor gravad lax
- 100 g stenbitsrom
Gör så här
1
1 Vispa äggen lätt i rejäl bunke, blanda i hälften av mjölken.
2
2 Tillsätt mjölet samt saltet, vispa smeten jämn. Rör i resten av mjölken. Låt gärna svälla en stund.
3
3 Riv skalet på ett par limefrukter fint, blanda det och saft från den ena frukten i yoghurten, tillsammans med kajennpepparn.
4
4 Hetta upp plättjärnet, sänk till dryg medelvärme och smörj med en aning smör i varje grop. Grädda plättar och vänd dem efter ett par minuter. Servera med gravlax, rom och fräscht syrlig limeyoghurt.