Du behöver

  • 2 burkar fiskbullar i buljong
  • 1 tsk neutral olja
  • 2 nypor malda spiskummin
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 burk röda eller svarta bönor
  • 1 burk vita bönor
  • 1/2 dl oliver, svarta eller gröna
  • raspat skal av 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g tinad bladspenat

Gör så här

1
1 Torka fiskbullarna yttorra med kökspapper. Fräs dem varma i olja med lite spis­kummin.

2
2 Vispa ihop en dressing av pressad citron och en matsked olivolja, smaka av med tesked flingsalt och 10–12 vrid på svartpepparkvarnen.

3
3 Skölj bönorna. Vänd samman med oliver i kastrull och ljumma på svag värme innan citronrasp och dressing skedas över.

4
4 Värm en matsked olja i medelvarm stekpanna. Skala och finskiva en vitlöksklyfta (eller två), låt den puttra ett par minuter i oljan. Ta upp vitlöken och höj till hög värme, lägg i spenaten och låt den fräsa sig varm. Rör om, salta och peppra under tiden.