Du behöver
- 2 burkar fiskbullar i buljong
- 1 tsk neutral olja
- 2 nypor malda spiskummin
- pressad saft av 1 citron
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 burk röda eller svarta bönor
- 1 burk vita bönor
- 1/2 dl oliver, svarta eller gröna
- raspat skal av 1 citron
- 1 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 400 g tinad bladspenat
Gör så här
1
1 Torka fiskbullarna yttorra med kökspapper. Fräs dem varma i olja med lite spiskummin.
2
2 Vispa ihop en dressing av pressad citron och en matsked olivolja, smaka av med tesked flingsalt och 10–12 vrid på svartpepparkvarnen.
3
3 Skölj bönorna. Vänd samman med oliver i kastrull och ljumma på svag värme innan citronrasp och dressing skedas över.
4
4 Värm en matsked olja i medelvarm stekpanna. Skala och finskiva en vitlöksklyfta (eller två), låt den puttra ett par minuter i oljan. Ta upp vitlöken och höj till hög värme, lägg i spenaten och låt den fräsa sig varm. Rör om, salta och peppra under tiden.