Du behöver

  • 500 g ungnötlever i skivor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1–2 msk smör
  • färsk eller torkad salvia eller rosmarin
  • 1 dl creme fraiche smaksatt med karljohan, timjan och citron
  • 1 msk viltfond med kantareller
  • 2–3 dl grönsaksspad eller vatten

Gör så här

1
1. Torka av leverskivorna med kökspapper. Blanda mjöl, salt och peppar. Mjöla leverskivorna.

2
2. Stek levern på båda sidor i smör. Smula över salvia eller rosmarin.

3
3. Vispa samman creme fraiche, fond och spad eller vatten. Häll över leverskivorna. Koka upp och sjud 6–­­­

4
8 minuter tills leverskivorna är lätt rosa inuti. Strö över kapris.

5
4. Servera med brysselkål och kokt potatis eller fullkornsris.