Du behöver

  • 1 fiskblock, sej, 400 g,
  • 1 bit purjo, ca 100 g
  • 1 bit rotselleri, ca 200 g
  • 2 morötter, ca 200 g
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk majsena ljus redning
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
1. Halvtina fisken, dela i två längs med och sedan i 8 bitar på tvären.

2
2. Ansa purjon och skiva den. Skala och skär selleri och morötter i tärningar. Lägg grönsakerna i en traktörpanna, häll på kokande vatten, smula ner buljong, koka 8 minuter. Vispa ner grädde och redning i spadet. Salta och peppra.

3
3. Tryck ner fisken bland grönsakerna. Täck med lock och sjud 5–8 minuter tills fisken är kokt rakt igenom. Strö på grovkrossad vitpeppar.

4
4. Servera med kokt, pressad potatis.