Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g lammfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • salt, svartpeppar
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 3 msk köttfond
  • eller 2 buljongtärningar
  • 3 lagerblad
  • 4 msk grovkornig senap
  • 250 g vitkål
  • 2 morötter, ca 150 g
  • 1 purjolök
  • färsk grönmynta

Gör så här

1
Strimla gul lök och vitlök. Bryn färsen tillsammans med lök, tomatpuré, salt, peppar, kajennpeppar och spiskummin i lite olja i en gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt vatten, fond, lagerblad och senap. Koka under lock på svag värme i 15 minuter.

2

3
Skär under tiden kålen i munsbitsstora bitar samt skala morötterna och skär dem i ganska tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare 10 minuter.

4

5
Smaka av med salt och peppar. Rör ner rikligt med hackad mynta, smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Ät ett gott bröd till.