Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 300 g lammfärs
- 3 msk tomatpuré
- salt, svartpeppar
- 2 krm kajennpeppar
- 1 tsk hel spiskummin
- 1 msk olja
- 1 liter vatten
- 3 msk köttfond
- eller 2 buljongtärningar
- 3 lagerblad
- 4 msk grovkornig senap
- 250 g vitkål
- 2 morötter, ca 150 g
- 1 purjolök
- färsk grönmynta
Gör så här
1
Strimla gul lök och vitlök. Bryn färsen tillsammans med lök, tomatpuré, salt, peppar, kajennpeppar och spiskummin i lite olja i en gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt vatten, fond, lagerblad och senap. Koka under lock på svag värme i 15 minuter.
2
3
Skär under tiden kålen i munsbitsstora bitar samt skala morötterna och skär dem i ganska tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare 10 minuter.
4
5
Smaka av med salt och peppar. Rör ner rikligt med hackad mynta, smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Ät ett gott bröd till.