Du behöver

  • 3.5 dl sushiris eller jasminris + 4 dl vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja neutral + 1 msk vatten
  • 500 g laxfilé
  • 1 dl sesamfrön svart, vitt eller båda sorter
  • 1 st knippe sparris lättkokt (alternativt fryst)
  • 2 st avokado skivade

Gör så här

1
1 Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2
2 Blanda risvinäger, socker, salt och olja med en matsked vatten och rör tills socker och salt löst sig. Blanda med det kokta riset och håll varmt.

3
3 Skär laxen i kuber och doppa i sesamfrö. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen snabbt runt om. Arrangera en hög ris på varje tallrik och toppa med lax, sparris och avokado. Servera med japansk soja och wasabi.