Du behöver

  • ca 500 g värmlandskorv
  • eller julkorv/fläskkorv
  • 1/2 msk smör
  • senap
  • 1 burk (550 g) rödkål
  • 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
  • mandelpotatis

Gör så här

1
1Koka rå korv enligt anvisnig på förpackningen. Pricka genom skinnet på flera ställen med en nål så att skinnet inte spricker under kokningen.

2
Om stekyta önskas går det att bryna korvarna hastigt i smör i stekpanna efter kokningen.

3
2Koka upp saften i en liten kastrull, vänd ner rödkålen och hetta upp under omrörning.

4
3Skär korvarna i serveringsbitar, spritsa på senap om så önskas och servera med rödkål och kokt (mandel)potatis.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 610
Fett 26 g
Kolhydrat 85 g
Fibrer 5 g