Du behöver

  • 2 medelstora gulbetor, ca 350 g
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 kalla kokta potatisar, tärnade
  • 2 saltgurkor, tärnade
  • 3 inlagda sillfiléer, tärnade
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 1/2 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk matolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Borsta gulbetorna under rinnande vatten. Koka dem mjuka i saltat vatten, det tar 30–40 minuter. De är färdiga när skalet lossnar lätt.

2
Spola dem i kallvatten och dra av skalet. Låt svalna och tärna fint. Blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

3
Låt sillsalladen dra över natten så att smakerna kommer till sin rätt.

4
Servera i små koppar eller skålar.