Du behöver

  • 2 potatisar
  • 2 stånd fänkål
  • 4 stjärnanis
  • 1 gul lök
  • 1 apelsin
  • 1–2 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka körvel till servering

Gör så här

1
1 Skala och klyfta potatisen och koka mjuk.

2
2 Ansa fänkålen och skiva grovt. Lägg i ny, separat kastrull tillsammans med stjärnanis och gul lök i klyftor. Häll på vatten så att det täcks. Sjud utan lock tills fänkålen mjuknat.

3
3 Ta upp anis och mixa fänkål, lök och kokspad till slät soppa. Pressa och tillsätt potatisen.

4
4 Tvätta apelsinen, raspa av det yttersta skalet och pressa ut juicen. Tillsätt juice och zest av apelsinen, grädden och smaka upp med salt (börja med tesked). Servera med hackad körvel och ett gott brytbröd.