Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 1 paprika
  • 1 msk smör
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • smör + olja
  • 1 kålrot, ca 700 g
  • 2 potatisar
  • 1–2 dl laga lätt-grädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 dl hackade örtkryddor

Gör så här

1
1 Skala och skiva löken, skiva paprikan. Stek dem mjuka i smör.

2
2 Mixa färsen med saltet i matberedare. Tillsätt peppar och späd med lite vatten till en mjuk färs. Rör ner

3
potatismjöl.

4
3 Hetta upp smör och olja. Forma 4 biffar och stek 2–3 minuter på varje sida. Garnera med lök och paprika.

5
4 Skiva kålroten, dela potatisarna och koka dem. Sila av vattnet, stampa till mos med potatisstöt under tiden grädden hälls i. Smaka av med salt, peppar och hackade örter.