Du behöver
- 1 stor gul lök
- 1 paprika
- 1 msk smör
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 1 1/2 dl vatten
- 1 msk potatismjöl
- smör + olja
- 1 kålrot, ca 700 g
- 2 potatisar
- 1–2 dl laga lätt-grädde
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
- 1 dl hackade örtkryddor
Gör så här
1
1 Skala och skiva löken, skiva paprikan. Stek dem mjuka i smör.
2
2 Mixa färsen med saltet i matberedare. Tillsätt peppar och späd med lite vatten till en mjuk färs. Rör ner
3
potatismjöl.
4
3 Hetta upp smör och olja. Forma 4 biffar och stek 2–3 minuter på varje sida. Garnera med lök och paprika.
5
4 Skiva kålroten, dela potatisarna och koka dem. Sila av vattnet, stampa till mos med potatisstöt under tiden grädden hälls i. Smaka av med salt, peppar och hackade örter.