Du behöver

  • 400–600 g sejfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 msk smör
  • 8 medelstora potatisar, mjölig sort
  • 2 morötter
  • 1/2 chilifrukt, finhackad
  • 1–2 dl grädde
  • salt
  • sallad till servering

Gör så här

1
1 Skölj och torka av fiskfilén väl. Dela den i stora bitar. Blanda mjöl, salt, peppar och dill. Rulla fiskbitarna i blandningen. Stek dem i knappt brynt smör på drygt medelvärme 2–3 minuter på varje sida tills de är knappt genomstekta.

2
2 Skala och dela potatis och morötter. Koka dem mjuka och sila av. Mosa med potatisstöt, tillsätt under tiden

3
chili och grädde. Smaka av med salt.