Du behöver
- 4 dl (ca 100 g) sojagryn
- knappt 2 dl vatten
- 1 msk kinesisk soja
- 1 ägg
- 3 msk majsstärkelse, maizena
- 1/2-1 tsk salt
- 2 krm pepparmix
- 1/2-1 finhackad gul lök
- 1 dl finhackade inlagda rödbetor
- 2 msk kapris
- Till stekning:
- olja
- sky:
- japansk soja
- vatten eller buljong
- Att servera till:
- pressad potatis
- sky
- ättiksgurka
- sallad
Gör så här
1
1. Blanda sojagryn och vatten i matberedare eller mixer. Låt grynen svälla ca 10 minuter.
2
2. Starta maskinen och mixa grynen så att de blir finfördelade.
3
3. Tillsätt soja, ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Kör så att allt är väl blandat.
4
4. Stanna maskinen och blanda ner finhackad lök och rödbetor, samt kapris.
5
5. Forma färsen till 6 jämnstora biffar. Stek biffarna i olja ca 2 min på varje sida. Ta upp Lindströmarna och vispa ur stekpannan med japansk soja och vatten eller buljong. Servera med pressad potatis, sky, ättiksgurka och sallad.