Du behöver

  • 4 dl (ca 100 g) sojagryn
  • knappt 2 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse, maizena
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • 1/2-1 finhackad gul lök
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • Till stekning:
  • olja
  • sky:
  • japansk soja
  • vatten eller buljong
  • Att servera till:
  • pressad potatis
  • sky
  • ättiksgurka
  • sallad

Gör så här

1
1. Blanda sojagryn och vatten i matberedare eller mixer. Låt grynen svälla ca 10 minuter.

2
2. Starta maskinen och mixa grynen så att de blir finfördelade.

3
3. Tillsätt soja, ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Kör så att allt är väl blandat.

4
4. Stanna maskinen och blanda ner finhackad lök och rödbetor, samt kapris.

5
5. Forma färsen till 6 jämnstora biffar. Stek biffarna i olja ca 2 min på varje sida. Ta upp Lindströmarna och vispa ur stekpannan med japansk soja och vatten eller buljong. Servera med pressad potatis, sky, ättiksgurka och sallad.