Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl fullkornsris med kort koktid (10 minuter)
  • 1 kuvert saffran
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk ört- och grönsaksfond eller 1 buljongtärning med örter
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 påse frysta ratatouillegrönsaker
  • 2-3 tomater, skurna i bitar
  • 1 burk kikärter
  • Till servering:
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
1. Låt löken och riset “svettas” tillsammans med smöret i en kastrull utan att få färg.

2
2. Tillsätt saffran och slå på vattnet. Smaksätt med salt, fond och vitlök.

3
3. Låt blandningen koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.

4
4. Lägg ratatouilleblandningen och kikärtorna i ett durkslag och skölj.

5
5. Dela tomaterna i klyftor och kärna ur dem.

6
6. Blanda försiktigt ner alla grönsaker i riset och värm på svag värme.

7
7. Servera med matlagningsyoghurt.