Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 1 msk smör
- 2 dl fullkornsris med kort koktid (10 minuter)
- 1 kuvert saffran
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1-2 msk ört- och grönsaksfond eller 1 buljongtärning med örter
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 påse frysta ratatouillegrönsaker
- 2-3 tomater, skurna i bitar
- 1 burk kikärter
- Till servering:
- 2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
1
1. Låt löken och riset “svettas” tillsammans med smöret i en kastrull utan att få färg.
2
2. Tillsätt saffran och slå på vattnet. Smaksätt med salt, fond och vitlök.
3
3. Låt blandningen koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.
4
4. Lägg ratatouilleblandningen och kikärtorna i ett durkslag och skölj.
5
5. Dela tomaterna i klyftor och kärna ur dem.
6
6. Blanda försiktigt ner alla grönsaker i riset och värm på svag värme.
7
7. Servera med matlagningsyoghurt.