Du behöver

  • 1 förpackning (ca 500 g) skivade kycklingfiléer
  • 1 burk ört- och olivmarinerade fetaosttärningar
  • färsk salvia
  • 8 skivor bacon
  • 3 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Sellerimos
  • 1 rotselleri, ca 750 g
  • 3–4 potatisar, ca 300 g
  • 1 1/2 –2 dl laga lätt-grädde (5 %)
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Ta upp kycklingfiléerna och sära skivorna. Mosa osttärningarna med en gaffel. Klicka lite ostfyllning på varje kycklingskiva, lägg på ett salviablad och rulla samman. Vira en halv skiva bacon runt varje rulle och fäst med tandpetare.

2

3
Bryn rullarna hastigt på varje sida i två omgångar i stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Häll vinet i formen och bräsera mitt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.

4

5
Sellerimos

6
Skiva, skala och skär sellerin i bitar. Skala och skär potatisarna i bitar. Lägg i en kastrull, häll på kokande vatten tills det täcker och koka allt mjukt, cirka 15 minuter.

7

8
Värm grädden. Stampa bitarna till mos med en potatisstöt och tillsätt grädden till mjuk konsistens. Smaka av med salt och peppar.

9

10
Garnera med färska salviablad och servera kycklingrullarna med moset och skyn.