Du behöver
- 2 dl ris
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 4 paprikor av valfri sort
- 250 g quornfärs
- 2 msk matolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk vitlökspulver
- salt och peppar
- Salsa:
- 1 burk krossade tomater
- 1 stor gul lök i tärningar
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 paprika i tärningar
- 1 msk salt
- 1 mild chili, finhackad
- 1 tsk vitvinsvinäger eller lime
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Koka riset i 4 deciliter vatten med buljongtärning, dra av kastrullen när det börjar bli klart.
3
4
Stek under tiden quornfärsen i oljan och krydda med de torra kryddorna. Blanda ris och quornfärs till en röra.
5
6
Ta av topparna på paprikorna med en kniv och gröp ur paprikorna. Fyll paprikorna med quornfärsröran och ställ in i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills paprikorna börjar få vacker färg.
7
8
Salsa: Blanda alla ingredienser i en skål. Rör om ordentligt. Salsan klarar sig någon vecka i kylskåp. Passar bra till all slags mexikansk och/eller grillad mat.