Du behöver

  • 2 dl ris
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 paprikor av valfri sort
  • 250 g quornfärs
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar
  • Salsa:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 stor gul lök i tärningar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 paprika i tärningar
  • 1 msk salt
  • 1 mild chili, finhackad
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller lime

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Koka riset i 4 deciliter vatten med buljongtärning, dra av kastrullen när det börjar bli klart.

3

4
Stek under tiden quornfärsen i oljan och krydda med de torra kryddorna. Blanda ris och quornfärs till en röra.

5

6
Ta av topparna på paprikorna med en kniv och gröp ur paprikorna. Fyll paprikorna med quornfärsröran och ställ in i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills paprikorna börjar få vacker färg.

7

8
Salsa: Blanda alla ingredienser i en skål. Rör om ordentligt. Salsan klarar sig någon vecka i kylskåp. Passar bra till all slags mexikansk och/eller grillad mat.