Du behöver

  • ca 1 1/2 kg benfri lammstek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • små kvistar av rosmarin
  • 1 dl outspädd exotisk fruktnektar

Gör så här

1
Gnid in steken med salt och peppar. Skala och dela vitlöksklyftorna i smala, spetsiga bitar. Använd en kniv och gör små hål i steken. Späcka med vitlök och rosmarinkvistar.

2
Lägg steken i en ugnssäker form och pensla med nektar. Sätt i en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i steken.

3
Sätt in köttet i 175 graders ugnsvärme. Steken är klar när termometern visar på 70 grader (lätt rosa) eller 75 grader (genomstekt). Det tar cirka 1 1/2-2 timmar.

4
Pensla steken med resten av nektarn under stekningen.

5
Servera steken med skyn, en potatisgratäng och en sallad.