Du behöver
- ca 1 1/2 kg benfri lammstek
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 3 vitlöksklyftor
- små kvistar av rosmarin
- 1 dl outspädd exotisk fruktnektar
Gör så här
1
Gnid in steken med salt och peppar. Skala och dela vitlöksklyftorna i smala, spetsiga bitar. Använd en kniv och gör små hål i steken. Späcka med vitlök och rosmarinkvistar.
2
Lägg steken i en ugnssäker form och pensla med nektar. Sätt i en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i steken.
3
Sätt in köttet i 175 graders ugnsvärme. Steken är klar när termometern visar på 70 grader (lätt rosa) eller 75 grader (genomstekt). Det tar cirka 1 1/2-2 timmar.
4
Pensla steken med resten av nektarn under stekningen.
5
Servera steken med skyn, en potatisgratäng och en sallad.