Du behöver

  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1.25 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 1.25 tsk strösocker
  • tryffelolja några droppar
  • 8 g Gotlandstryffel färsk eller fryst
  • 2 msk pinjenötter
  • 16 st stjälkar grön sparris
  • 50 g pecorinoost från Häftings eller vällagrad prästost

Gör så här

1
Blanda balsamvinägern, olivoljan, salt, peppar, socker, tryffelolja och hyvlad Gotlandstryffel i en liten skål. Mixa vinägretten slät med stavmixer.

2

3
Rosta pinjenötterna gyllene i torr stekpanna och lägg dem omedelbart på en assiett.

4
Bryt av sparrisarnas nedre del, just där de knäcks slutar den träiga delen ifall stjälkarna är träiga.

5

6
Grilla sparrisarna varma på träkolsgrill eller i lätt oljad grillpanna 1–2 minuter på varje sida.

7

8
Lägg på tallrikar, hyvla tunna flagor av pecorinoost eller vällagrad prästost över. Strö på de rostade pinjenötterna och droppa tryffelvinägretten över.