Du behöver
- 0.5 dl balsamvinäger
- 1.25 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1.5 krm svartpeppar
- 1.25 tsk strösocker
- tryffelolja några droppar
- 8 g Gotlandstryffel färsk eller fryst
- 2 msk pinjenötter
- 16 st stjälkar grön sparris
- 50 g pecorinoost från Häftings eller vällagrad prästost
Gör så här
1
Blanda balsamvinägern, olivoljan, salt, peppar, socker, tryffelolja och hyvlad Gotlandstryffel i en liten skål. Mixa vinägretten slät med stavmixer.
2
3
Rosta pinjenötterna gyllene i torr stekpanna och lägg dem omedelbart på en assiett.
4
Bryt av sparrisarnas nedre del, just där de knäcks slutar den träiga delen ifall stjälkarna är träiga.
5
6
Grilla sparrisarna varma på träkolsgrill eller i lätt oljad grillpanna 1–2 minuter på varje sida.
7
8
Lägg på tallrikar, hyvla tunna flagor av pecorinoost eller vällagrad prästost över. Strö på de rostade pinjenötterna och droppa tryffelvinägretten över.